Яхтата Codecasa Jet 2020 плава като безкрил морски самолет
Feb 02, 2020
Във вип-света, където не се спестяват разходи, може да е трудно да се направи окончателно изявление, че тълпите от фестивали за яхти все още могат да забележат нещо ново. Така че вместо да пусне яхта, която да бъде изгубена рано в морето от предстоящи пускания на на водо през 2020 г., италианската корабостроителница Codecasa посяга съвсем буквално към небето.

Новият им 230-футов (70-метров) Jet 2020 събира на едно място морските и въздухоплавателните средства, като предлага изглед на нещо като свален самолет, радващ се на нов живот като мощен океански лайнер. Определено ще завърти главата ви и ще задържи погледа ви...

Създавайки уникален дизайн за яхта, Фулвио Кодекаса се опитва да "ожени" морските и самолетни дизайнерски знаци в кораб, чиито форми „никога не са били виждани преди в морето“. Той стъпва леко, когато изтръгва вдъхновението си от въздуха, извайва форма, която изглежда нарязана директно от самолет - със заобления си нос, стърчащ под прозореца на кокпита.

Корпусът във формата на фюзелаж се простира обратно оттам назад, прозорците му са изпъстрени в конфигурация някъде между равномерната линия на лайнерскиш авиоджет , а приблизително по средата по дължината на корпуса, везната се измества към морската страна.

Затвореното в предната си част тяло на суперяхтата се отваря в централна слънчева дек площ, която се простира на дължина 66 фута (20 м). Оптимизираната за отдих палубна зона включва вдлъбнат басейн, покрита фитнес зала, бар, трапезария и много мебели за отдих. Отдолу са страничните отделения, врязани в корема на "звяра".

Страничните стени на кораба затварят плавно прехода на централната палуба в кърмата, която поддържа хеликоптерната площадка. Стъкленият корпус "Skylounge", ситуиран между хеликоптера и основната палуба, осигурява място на трапезарията и салона. Лифт свързва този живописен салон надолу със задния плажен клуб.

Нощувките са разположени в носа, където апартаментът на собственика заема основното пространство на палубата, а четири каюти за гости плюс помещения за екипаж попълват долната палуба. Асансьор свързва тези две палуби с мостовата палуба, където могат да се намерят рубката и кабината на кабината.

Jet 2020 може да изглежда фантастичната работа на независим дизайнер, но всъщност е сериозно предложение от корабостроителница с близо 200-годишен опит във водата. Codecasa все още финализира техническите подробности, но планира да превърне Jet 2020 в своята водеща яхта, като строителството й ще стартира към средата на тази година.

Снимки Codecasa

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra