Най-добрите лодки в Европа
Jan 25, 2021

Наградите „Европейска яхта на годината“ и „Европейска моторница на годината“ са нещо като „Оскарите на индустрията за водни спортове“. Сега вече са определени победителите.

Bavaria C42 печели в категорията Family Cruiser. Лодката впечатли журито със своето високо ниво на комфорт и перфектни ветроходни характеристики. Може да се плава бързо при всякакви условия и е лесна за управление. C42 също успя да постигне победния резултат с доброто съотношение цена-качество, с четирите си варианта на разширение и множеството екстри.

Сред номинираните „крайцери“ Dragonfly 40 спечели наградата "Европейска яхта на годината" 2021. Според журито, лодката от Дания е победител като "новият еталон за бързо плаване". Дванадесетметровият тримаран има пилотска кабина с двойно положение на кормилото и изискан, елегантен интериор. Dragonfly 40 предава истинско усещане за яхта и страхотно забавление при ветроходството.

В категорията луксозни крайцери успя да надделее Contest 55 CS. „Не просто лодка - истинска яхта“, беше присъдата на член на журито. "Всеобхватен, безкомпромисен лукс", обобщи друг експерт по ветроходство. И макар да не превъзхожда с изключителен размер и остава стилистично много намален, новият 55 CS предава уникална аура - истински фактор „леле“.

Наградата "Европейска яхта на годината" в категорията "Специални яхти" се присъжда на Saffier SE 27. Според журито, разработеният в Холандия съд е "доказателство, че красивите лодки също плават добре". При ветровито есенно време SE 27 не показа слабости по време на пробни плавания край брега на Атлантическия океан. Носителят на наградата също знае как да впечатлява при леки ветрове. С дължина 8,10 метра и ширина 2,55 метра, той предлага висока развлекателна стойност за моряците с широк спектър от изисквания.

В малкия клас моторни лодки до осем метра Saxdor 200 Sport е една крачка напред. Saxdor постига резултати с доброто съотношение цена-качество и перфектните характеристики на управление. „В комбинация с мощни извънбордови двигатели Saxdor 200 Sport се превръща в чистокръвна спортна лодка“, заяви журито.

В класа на водоизместимост, който е независим от дължината, наградата „Европейска моторница на годината“ 2021 се присъжда на Turbocraft Silverfin. Журито заяви: „Швейцарската корабостроителница празнува успешно завръщане със Silverfin. Дизайнът поема специално елементи от класическите моторни яхти и ги претворява в днешния ден. Добрата морска годност и дългият пробег за този клас лодки с висока крейсерска скорост едновременно му дават и титлата „Passenger Maker“.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra