Продава се лодка, вдъхновена от Porsche от 90-те - видео
Aug 29, 2022

Да, това е лодка, направена да изглежда като кабриолет 911 от поколение 993. Случвало ли ви се е да шофирате кабриолет Porsche 911 с въздушно охлаждане на сушата и да си помислите „всичко друго е перфектно, но ми се иска вместо това да бях на морето?“ Не? Е, някой го е направил и този човек е избрал да построи лодка около идеята.

Това е моторна лодка Craig Craft 168 Boss от 1995 г. Има наскоро инсталиран V-6, произведен от GM, и жълт корпус. Освен това, по някаква причина, тя също има каросерия, вдъхновена от Porsche, която включва предния капак, фаровете, предното стъкло и страничните огледала, както и "калници", напомнящи това, което може да очаквате да видите на 911 Cabriolet от началото на 90-те. По никакъв друг начин това не е лодка на Porsche и не разполага нито с мощноста на 911, нито с интериора му, но с изключение на задните светлини, подобни на Boxster, частта, която виждате над водата, изглежда малко като късно 911 с въздушно охлаждане.Въпреки че може да не е за всеки, тук със сигурност има новост. Подобно на реплика на продукт, който никога няма да съществува, лодката първо си представя как Porsche би построило такова нещо и след това как тази лодка Porsche би била построена от някой друг. Ако вече притежавате черен 964 или 993 поколение 911 кабриолет, може да сте единственият собственик в света, който може да допълни комплекта със съответстваща лодка.

Няма информация за това как и защо тази лодка е била построена, но очевидно е била съхранявана в продължение на 27 години и последно обслужвана през 2021 г. В интернет търга Bring a Trailer в момента наддаването за нея е на ниво от $21 500 с оставащи четири дни до края му.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra