Надуваем двуетажен е-катамаран парти салон се събира в багажника на кола - видео
Nov 14, 2022
Плаващ катамаран, доста различен от другите, Portless Catamaran е голяма надуваема лодка, която е достатъчно малка сгъната, за да се вози до водата в моторно превозно средство. На брега бързо се надува в двупалубен „крайцер-шезлонг“, задвижван чисто и тихо от малък електрически извънбордов двигател, захранван с помощта на гъвкав слънчев панел.

Той приканва любителите на водата да изоставят главоболията на яхтеното пристанище, извънсезонното сухо съхранение и ремаркетата за лодки в миналото и да се насладят на дълги дни във водата на върха на забавен, прост и стабилен електрически плавателен съд.

Продукт на унгарската DDD Manufaktúra, която също има офис в Германия, Portless Catamaran разчита на типа здрава конструкция на корпуса с падащ шев, използвана за надуваеми падълбордове. При 120 кг в опакован вид, ще са необходими няколко души за пренасяне, но е проектиран да се съхранява в багажника на по-голямо превозно средство, което прави транспортирането по-лесно, отколкото това на катамарани с твърд корпус.



Във водата катамаранът Portless се надува във внушителния размер от 4,5 м с горна и долна палуба, предназначени да поберат общо шест души. Процедурата от изваждането от багажника на колата до пускане във водата е само за 10 минути. Manufaktúra Portless Catamaran предлага 9 кв. м пространство на главната палуба, която се възползва от сянката на горната палуба, и 3 кв. м пространство на горната палуба за слънчеви бани, наблюдение и скачане в вода. Горната палуба може да издържа тежест до 160 кг и е достъпна чрез подобни на стълба стъпала, вградени във вътрешната странична стена.

Portless Catamaran се захранва от 1 кВт Epropulsion Spirit 1.0 Plus електрически извънбордов мотор с 1,3 кВтч литиево-полимерна батерия. Диапазона на плаване е до 16 морски мили (30 км), но казва, че с достатъчно слънчева светлина 200-Ватовият слънчевият панел може да осигурява енергия за движиение цял ден със скорост от около 4 възела (7 км/ч).



Така или иначе, Portless Catamaran изглежда много по-подходящ за закотвяне на едно място на вода, отколкото за каране на разстояния. Интегриран дисплей показва оставащия заряд на батерията и друга ключова информация.

Portless Catamaran се предлага в две версии. Стандартната версия включва тяло от една част, предназначено за по-лесно и бързо надуване, докато втората се разпада на четири отделни части, които се закопчават заедно. Последното отнема допълнителни пет до 10 минути очаквано време за постройка, но намалява теглото на всяка част до приблизително 30 кг, което го прави по-лесен за носене и управление.

Цените започват от 11 920 евро за единичния катамаран и 12 620 евро за версията от четири части. Тези цени включват електрическа помпа и стълба за плуване. Купувачите могат да надстроят с няколко налични опции, като по-мощно 3-кВт електро задвижване и волан.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra