Флагманска лукс яхта за ОАЕ с дизайн от американски самолетоносач
Apr 02, 2023
459-футовата мега яхта има интересен профил, който я прави да изглежда като въоръжен кораб самолетоносач. Очевидно много държави в света имат свой собствен кораб флагман - или са имали един наведнъж. Обединените арабски емирства обаче не бяха една от тези страни, но това може да се промени. Може би...

Дизайнер е направил концепция за супер яхта, която трябва да бъде флагман на ОАЕ, въпреки че изглежда като самолетоносач на САЩ. Дизайнерът Енцо Манка си е сътрудничил с неизвестен султан, който смята, че ОАЕ се нуждае от флагман, за да създаде вида на тази яхта. Външният дизайн е заимстван от военни кораби, главно американски самолетоносачи. Наистина можете да се види това в кулата на яхтата - известна като Pry-fly (контрол на полета) на самолетоносачите - която се издига над останалата част от кораба. Прозорците на кулата, както и останалите на кораба, са затъмнени за уединение.

Тук терминът суперяхта се използва буквално. Това нещо е масивно и има много място, за да поддържа комфорта на хората на борда и да ги забавлява. Тя е дълъг 459 фута/140 метра и се извисява на 130 фута/40 метра над водата. Той може да се похвали с 30 000 квадратни фута/2800 кв.метра вътрешно пространство, разпределено на девет палуби. Има частен апартамент за собственика и капитана, 14 мини апартамента и осем каюти. Налице са още 35 каюти за екипажа на кораба.

Вероятно за приемане на високопоставени лица или други богати хора има зони за събиране като заседателни зали - и дори зала за пресконференции. На борда има дори място за малък автопарк. Има хангар, който е описан като „убежище на президентския хеликоптер“, мини пристанище с подводница и две хеликоптерни площадки.

И когато дойде време за почивка, кораб като този определено има много удобства. На главната палуба, която е покрита с над 30 000 квадратни фута тиково дърво, има напречен плувен басейн от 59 фута/29 метра, а на носа има кръгъл диван с камина като централен елемент. Налице са спа-център, фитнес зала и уелнес център – просто няма няма.

Енцо Манка не е дал никакви подробности за това какво задвижва кораба или дали ще бъде построен или не, но той каза, че проектирането с рендъри на интериора ще дойде по-късно тази година. Не би било изненада, ако това нещо се окаже една от най-скъпите яхти в света.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra