Porsche и Frauscher с електрическа яхта. Задвижването идва от електрическия Mac
Jun 26, 2023
Porsche обяви ново сътрудничество с австрийската компания Frauscher Shipyard, което предвижда създаването на специална изцяло електрическа яхта, задвижващата система на която ще бъде същото като на все още забуленият в тайна 100% електрически Macan.

Проектът на Porsche и Frauscher предвижда разработката на електрическа спортна яхта с дължина от 8.67 метра и ширина от 2.49 метра, разработена на базата на модела Frauscher 858 Fantom Air, първите 25 от които се очаква да бъдат доставени на собствениците си през следващата година.

От Porsche споделят, че новата яхта Frauscher x Porsche 850 Fantom Air ще бъде оборудвана със специално пригодена за дейността си 100% електрическа задвижваща система, батерийният модул на която се очаква да бъде с капацитет от около 100 kWh. Благодарение на платформата си- 800 V, акумулаторът ще предоставя възможност и за бързо зареждане

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air ще бъде в състояние да транспортира до 9 човека, ще бъде изпълнена с платформа в задната си част, няколко обособени открити зони за почивка, електрическа лебедка, луксозна аудиосистема, хладилник и други.

"С изцяло електрическия Macan ние искаме да предложим най-спортния модел в неговия сегмент", коментира, Йорг Кернер, вицепрезидент на продуктовата линия Macan. "Това е заявената ни цел за развитие. И ние пренесохме тази амбиция във всеки детайл на лодката".

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra