Porsche с електрическа лодка за 561 700 евро - видео
Oct 14, 2023
Porsche се намесва в бизнеса с лодки. Легендарният немски автомобилен производител обяви, че идва с изцяло нова и то електрическа, която се задвижва като изцяло новия Macan EV. Porsche си партнира с австрийския производител на луксозни лодки Frauscher, за да създаде Frauscher x Porsche 850 Fantom Air.

Лодката е базирана на 858 Fantom Air на Frauscher, но приликите свършват дотук. Porsche казва, че лодката използва компоненти от изцяло новата платформа Premium Platform Electric EV, споделена от предстоящия Macan EV. Това означава, че литиево-йонна батерия с високо напрежение и постоянно възбуден синхронен електрически мотор се събират, за да дадат на 850 Fantom Air 500 кВт мощност или 536 к.с. Възможността за бързо зареждане с постоянен ток от 250 кВт е в състояние да докара батерията от 10 до 80 процента за по-малко от 30 минути.

Обхватът обаче ще зависи от това дали сте демон на скоростта или не. Ако го използвате за круиз, Porsche казва, че можете да изминете 22 възела/40 км за един час. Ако редувате пътуване с ниска и висока скорост, Porsche казва, че можете да получите два до три часа пътуване.Освен това, според Porsche, имате различни режими на управление. Така че, ако сте фен на спортния режим, бъдете готови за много по-малък обхват. Тъй като това е луксозна лодка, настаняването е това, което бихте очаквали от нея. Има място за девет пътника, зона за отдих с две подложки за слънчеви бани, Wi-Fi връзка с гореща точка, bluetooth стерео система, LED околно осветление на борда, LED подводно осветление и 12-инчов мултифункционален дисплей за пилотската кабина.

Ако искате бързо една от тези лодки, ще трябва да очаквате първоначалната серия от само 25 първи издания да бъде пусната в началото на 2024 г. Всяка от тях струва 561 700 евро...

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra