Jet Capsule Super Sport е карбонова мини яхта – видео
Nov 30, 2023
Проектиран за приключения, компактният Jet Capsule Super Sport е подходящ за различни водни спортове. Видяхме вече няколко от компактните моторни лодки Jet Capsule на италианския дизайнер Пиерпаоло Лазарини, откакто се появиха на пазара през 2013 г.

Най-новата версия, която трябва да бъде пусната през 2024 г., се нарича Jet Capsule Super Sport (Jet Capsule SS), която съчетава елегантен дизайн с възможност за преход между спринтове с реактивно задвижване и пълно електрическо докинг устройство с едно натискане на бутон.

Новата Jet Capsule SS е с дължина 8 m (26,25 фута) и е изградена с черупка от карбон, произведена чрез формоване чрез вакуумна инфузия. Общото му тегло е значително намалено - с 500 кг в сравнение с предишните модели, което води до общо тегло от 3200 кг. Това намаление на теглото подобрява както маневреността на моторната лодка, така и отпечатъка върху околната среда, като същевременно предлага на потребителите оптимално представяне във водата.Jet Capsule SS е оборудван с двигател на газ с мощност 640 к.с. за реактивно задвижване до максимална скорост от 38 възела (70,3 км/ч). Съобщава се също, че лодката може да спринтира до 32 възела само за 12 секунди. Този двигател може да бъде избиран във варианти от 570 до 850 к.с. според предпочитанията на клиента.

Футуристично изглеждащият плавателен съд разполага и с напълно електрическа докинг система, която му позволява да премине към режим само на електричество по време на круиз и докинг с ниска скорост.

Гледайки отвъд възможностите й за представяне, компактната и стилна моторна лодка се предлага с набор от функции, които са проектирани да подобрят нейното цялостно удоволствие и привлекателност. Интериорът на Jet Capsule SS е проектиран да ппредлага различни оформления, включително кът за хранене, легла и тоалетна, и осигурява места за до 10 пътници.

Широката задна част на лодката прави качването и слизането безпроблемен процес и може да бъде модифицирана, за да включва плъзгаща се врата. Задна стълба осигурява лесен достъп до покрива, където има шезлонг. Тази функция, наблюдавана и в предишни издания, дава на пътниците идеалното извинение да се отпуснат на слънце, докато се наслаждават на непрекъснатите гледки над водата.

Проектиран за приключения, Jet Capsule Super Sport 2024 е атрактивно решение за екологични пътници и потребители. Цената все още не е разкрита, но AutoEvolution съобщава, че времето за изграждане се очаква да продължи от 6 до 18 месеца, като строителството ще се извършва в Италия.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra