Еллодката R30 E-Boat Sports 800 HP е с два мотора и 800 к.с. - видео
Dec 30, 2023
Blue Innovations Group пусна своята електрическа лодка R30. Тя е с дължина малко над девет метра, може да вози до 12 пътника и има два двигателя с обща мощност 800 конски сили. Елодката R30 на Blue Innovations Group е проектирана и произведена в щата Флорида.

Blue Innovations Group е базирана във Флорида компания, основана от Джон Во, който има висши инженерни степени от Университета на Минесота, индустриален опит в областта на полупроводниците, космическата индустрия, слънчевата енергия и електрическите превозни средства. Освен това опит в научноизследователска и развойна дейност, разработване на продукти и производство. Той създава Blue Innovations Group през 2022 г.

Лодките R-класа на компанията варират от 25-35 фута / 7,65 – 10,67 м/ на дължина. Второто поколение лодки на компанията ще бъде F-Class. Тези плавателни съдове ще бъдат без традиционни енергийни източници и ще позволяват пътуване по вода в продължение на седмици с устойчива енергия от вятъра и слънцето. И накрая L-Class ще бъде модулен плаващ SmartHome, който може да прекара месеци във водата. L-класата ще бъде самоподдържаща се за „водна цивилизация“.

R30 се захранва от 221 кВтч батерия, която е проектирана специално за ефективност на вода. Батерията предлага 6-8 часа номинално време на работа и максимален пробег от 100 мили/180км. Батерията поддържа 350 кВт бързо зареждане, осигурявайки 4 часа работа при 40-минутно зареждане. R30 също има 15 кВт вградено зарядно устройство и разширяем слънчев навес, способен да произвежда 2,8 кВт. Соларният навес може да осигури до 50 процента заряд за една седмица.Мощността се изпраща към двойка вътрешни мотори, като цяло системата генерира 800 к.с. и максимална скорост от 45 мили в час/. R30 има алуминиев дълбок V монокорпус и капацитет от 12 пътника. Лодката има сгъваеми „океански тераси“, разположени отляво, отдясно и отзад. Проектирани за оптимално пространство на палубата, океанските тераси предлагат индивидуален контрол. Много просто могат да бъдат разположени, за да създадат по-общо пространство или да настанят по-голяма група на борда. Има и интегрирана потопена стъпка за достъп до вода.

Кабината на лодката с контролиран климат предлага място за спане за малко семейство или може да служи като офис или стая за забавление. Има кухненски бокс с хладилник, мивка и готварска плоча. Освен това R30 предлага баня с биде. На кормилото има управление с потребителски интерфейс с двоен дисплей. Интерфейсът включва инструментална група, графичен плотер и медиен център. Актуализациите по въздуха поддържат всичко актуално.

Други характеристики на R30 включват преден салон, преден люк на кабината, 360-градусова система за камера, достатъчно място за съхранение и външна трапезария. И накрая, три екстериорни и три интериорни цвята са налични за R30.

„R30 е проектиран от нулата. Изхвърлихме наръчника, който повечето строители на лодки следват, защото ако присвиете очи на изложение за лодки, повечето лодки изглеждат еднакви“ - казва Во - „R в R30 означава революция, ние решихме да предложим нещо коренно различно, коренно по-добро.“

Ако си падате по R30, ще се радвате да научите, че доставките ще започнат през четвъртото тримесечие на 2024 г. Очакваната покупна цена е $345 000. Ако направите резервация от $5000, наречена ГОЛЯМА резервация, ще получите една от първите 100 R30. Има и СИНЯ резервация от $1000 след първите 100 лодки, 50 процента от производствения капацитет ще бъде разпределен между BIG и BLUE резервации. R30 има две години пълна гаранция и пет години гаранция за задвижването.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra