SEAWIND CATAMARANS КУПИ CORSAIR MARINE
Nov 06, 2010Известната австралийска компания Seawind - една от водещите световни фирми, специализирала се в производството на круизни ветроходзни катамарани, купи фирмата Corsair Marine, която пък е известна с своите отлични тримарани. Новината бе обявена наскоро в Сидни, Австралия, по време на състоялото се 12-то по ред издание на регатата Pittwater Regatta. „Този брак бе сключен по волята на небесата. И двете фирми произвеждат продукти, които се допълват отлично помежду си. За компаниите Seawind и Corsair това сливане ще бъде мощен тласък както за разширяването на производството, така и за обогатяването на моделните гами”, сподели възторга си от новата придобивка изпълнителният директор на Seawind Ричард Уард. Според него клиентите на двете фирми ще усетят ползата от сливането като трансфер на технологии и за сметка на интегрирането на производствените бази.

Компанията Corsair се е специализирала през последните 25 години в производството на тримарани. Досега тя е произвела над 1600 трикорпусни съда. Фирмата е един от водещите доставчици на тримарани за пазарите на САЩ, Европа и Австралия. В момента Corsair произвежда 24-футовите модели Dash и Sprint 750, както и тримараните C28, C31 и C37. Връх в моделната гама е великолепният 50-футов катамаран, който е разработен от водещия яхтен дизайнер Рейчъл Пуг.

Компанията Corsair Marine е основана през 1984 г. в САЩ. През 1994 г. тя бе купена от собственика на компанията Australian Corsair Пол Кох. До ден днешен обаче седалището на фирмата се намира в калифорнийския град Сан Диего. Преди четири години Corsair Marine отвори производствен филиал във Виетнам, откъдето продукцията й се разпространява в цял свят. „За нашата компания сливането е добра крачка напред. Тя ще ни позволи да намалим производствените разходи и да подобрим качеството на продукцията си за сметка на обединения ни мениджмънт”, коментира сливането Пол Кох.

Що се отнася до компанията Seawind нейната оценявана на 2,5 млн. долара производствена база се намира в южните предградия на град Сидни. Основаната преди 28 години компания Seawind Catamarans е най-голямата и известна компания за производство на ветроходни круизни катамарани в Австралия. Наскоро тя бе удостоена с наградата AIMEX) като най-добър износител в Австралия. В производствената листа на австралийската компания присъстват катамараните Seawind 1250 (41 фута), Seawind 1160 (38 фута – на клипа) и 35-футовия Seawind 1050 Resort.

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra