Aquila предлага електросърф - видео
Jul 07, 2014
Испанската фирма Aquila планира пускането на пазара на нова фамилия от три типа задвижвани от електродвигател сърфове, всеки от който е насочен към различен стил на сърфиране.

Акумулаторите и на трите вида са лесно заменяеми, което значи, че докато един се зарежда изваден от дъската, друг го сменя, за да продължи сърфирането без дълго прекъсване. В момента компанията проучва интереса към новите си изделия и търси инвеститори, като целта е да се влезе в серийно производство догодина.

Базовият модел Manta е предназначен за начинаещи, които търсят разпускащо сърфиране в спокойни води. Максималната скорост тук е 33 км/ч и е най-носката от трите варианта, но издръжливосдтта на батерията е най-голяма - 30 минути. Габаритите са 230 x 98 cм, а предполагаемата цена на дребно е €2800.

Carver е предназначен за високо скоростен слалом, габаритите му са 245 x 68 cм, което го прави най-дълъг от трите. Максималната скорост е 71 км/ч, а цената €3300. Зарядът стига за 20 минути.

Blade е предназначен за любителите на фристайлинга и е най-лек от трите модификации, което му осигурява оптимална маневреност. Габарите му са 185 x 60 cм, масата е 18 кг, а максималната скорост 53 км/ч. Цената е €2900.


Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra