Компактен джет-каяк вдига на вода 40 км/ч - видео
Jun 02, 2016
Най-дорите места за риболов обикновенно трудно се достигат - или са далеч навътре в залива, или пък са в бързей, отново далеч от стартовата ви точка на брега. С нормален каяк достигането на тези места с гребане обикновенно е свързано с героически усилия. За да не се правите на герои просто трябва да се апознаете с компактния джет-каяк Mokai ES-Kape.

Той се прави в Нюбург, Щатите и е специално разработен за рибари, ловци и други любители на водата, които искат бързо и без особени мъки да доплуват до места които с гребло трудно се достигат.

Задвижването на каячето е поверено на четирицилиндров, четиритактов двигател Subaru с ходов обем 211 куб.см, който върти осова джет турбинка. Тази комбинация позволява развиване на максимална скорост на вода от близ 40 км/ч, в зависимост от теглото на пътника.Естествено ES-Kape не е единственият моторен каяк на пазара, но е оже би най-лесен за употреба и освен това е разглобяем. Коритото на ES-Kape е пластмасово, разделено на три части, достатъчно здраво е и лесно се съхранява на малка площ. Централната секция, където седи каякарът е дълга почти два метра, в нея се събират останалите две секции и цялата комбинация лесно се побира в хечбек, комби или всъдеход при съборена задна седалка. Сглобен джет-каякът тежи 80 кг.

Управлението и подаването на газ стават с помоща на джойстик, монтиран на десния борд на средната част, резервоарът и двигателят са разположени един след друг в задната част. Резервоарът побира 10 литра гориво и може да се движи с него 29 часа без дозареждане. Процесът на сглобяване е лесен и може да се проследи на видеото.Естествено, тази плаваща играчка и помощник на рибаря, ловеча и любителя на водата струва пари - в Щатите за нея искат $5400.

Снимки:
Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra