Groupe Renault и NEOLINE с уникално партньорство в морския транспорт
Nov 29, 2018
Groupe Renault обяви, че компанията е подписала тригодишно партньорско споразумение със стартираща компания NEOLINE, основната цел на което е да бъде разработена устойчива концепция за морски транспорт, използващ като двигателна сила тази на вятъра.

От Groupe Renault споделят, че новото партньорство следва стратегията на групата за намаляването на въглеродния отпечатък на компанията с 25% за периода между 2010 и 2022 година, както и с 6% в доставната й мрежа в сравнение с 2016 година.

За постигането на тези цели, Groupe Renault ще заложи и на построяването на два товарни кораба, задвижвани основно от вятъра*, до 2020 година, които биха отделяли в атмосферата с до 90% по-малко CO2 емисии в сравнение със стандартните товарни решения за морска употреба.

Концепцията на новия вид товарен Ro-Ro кораб (Roll-on/roll-off) на NEOLINE е с дължина от 136 метра, площта на платната му е 4200 кв.м, а на един курс капацитетът му е 478 автомобила. При разработката му, екипът на компанията е използвал както типични за актуалните товарни кораби решения, така и такива от състезателните лодки, а крайната цел е пускането на трансатлантическите морски съдове в употреба тестово през 2021 година.

https://media.group.renault.com/global/en-gb/download/21220065/web/mp4/true

Изработка: logo_tevla.gif  |  Дизайн: enigra